Achtergronden van de Yoga

De kaarsvlam als symbool voor het innerlijk:

het licht van het inzicht
de warmte van de liefde
de straling van de onmetelijke ruimte in jou

Wolter Keers

Keuzemenu:

De Rol van het Denken
Waarnemen
Wie ben ik?
Hier en Nu
Het Yogapad
Mantra's
Wolter Keers
Terug naar de Beginpagina

Wolter Keers was degene die mij in contact bracht met de yogafilosofie van de advaita. Het boek ´Yoga als kunst van het ontspannen´ gaf mij een heel andere kijk op Yoga. Ik las het boek in 1986 en ik ging op zoek naar de schrijver ervan. Hij bleek in 1985 overleden.

Enkele citaten:
' Toen wij klein waren, is ons aangepraat dat wij een lichaam waren en het functioneren van de zintuigen, "ik kijk", maar er is geen ik dat kijkt, er verschijnen beelden in het zien of in het bewustzijn.

Waar alles om draait is te zien dat je geen enkel begrip bent, dat je niet iets bent wat verschijnt in het bewustzijn. Een begrip is een gedachte, is iets wat wordt waargenomen. Net zoals het lichaam iets is wat wordt waargenomen, net als deze kamer. Die waarnemingen verdwijnen aan de lopende band, er is er geen een die langer dan een paar seconden duurt. Maar er is iets dat er doorlopend is: dat, waar ze in verschijnen is er al voordat ze verschijnen en dat is er terwijl ze verschijnen en dat blijft over als ze weer verdwenen zijn. Nou DAT ben je.

 

Meer informatie op het internet:

Yogalessen volgen bij ontspanning.balans.energie

Literatuur bronnen

Andere bronnen op het net

Reageren op deze site?